To e-mail einai kodikopoihmeno se UTF-8. Epilekste to UTF-8 encoding gia na to diavasete.
An kai pali exete problima, diabaste tin ilektroniki morfi tou edo.
Έκδοση Αυγούστου 2008

Σε αυτό το τεύχος:

Δημοφιλή:
Ξεκίνημα για το newsletter του "Σε Είδα"
Νέα και αλλαγές στο "Σε Είδα"

Διαβάστε επίσης:
Συμβουλές για πετυχημένες καταχωρήσεις
Se-Eida.Gr Facebook και Hi5 applications
Συνεργασία με webmasters/bloggers
Διαδόστε το!

Οι φωτογραφίες με καταχώρηση κάνουν πολύ πιο εύκολη την αναγνώρισή σας από το άτομο που ψάχνετε ή σας ψάχνει! Προσθέστε την φωτογραφία σας στην επόμενη καταχώρησή σας και οι πιθανότητες να βρείτε ή να σας βρουν αυξάνονται!

Ξεκίνημα για το newsletter του "Σε Είδα"

Το πρώτο τεύχος του newsletter του "Σε Είδα" είναι γεγονός! Ήταν στα σχέδιά μας εδώ και πολύ καιρό να το ξεκινήσουμε αλλά υπήρχαν σημαντικότερα θέματα που έπρεπε να ασχοληθούμε πρώτα. Κάλιο αργά παρά ποτέ όμως και έτσι ξεκινάμε!

Σε Είδα NewsletterΚαλή αρχή και καλό διάβασμα - Ελπίζουμε η δομή, το περιεχόμενο και η παρουσίαση του newsletter να σας αρέσουν και να σας διευκολύνουν στην ανάγνωσή του. Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να το διαβάσετε σωστά μέσω του e-mail σας, υπάρχει και η ηλεκτρονική εκδοχή του. Καθώς είναι η πρώτη έκδοση του newsletter μας, αν έχετε οποιαδήποτε πρόταση, σχόλιο, κριτική ή οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να κάνει την επόμενη έκδοση ακόμα καλύτερη, θα χαρούμε να το διαβάσουμε. Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας μέσω e-mail (webmaster@se-eida.gr) ή μέσω της φόρμας επικοινωνίας ή γράφοντας στο Guestbook μας. Μην ξεχνάτε οτι μεγάλο μέρος από τα επιμέρους τμήματα του "Σε Είδα", όπως αυτό είναι σήμερα, έχουν προταθεί από εσάς! (π.χ. Περιοχές, Facebook-Hi5 applications, Chat room, RSS Feed, Guestbook κλπ). Στο επόμενο τεύχος ευχόμαστε να έχουμε κάτι καινούριο που εσείς θα μας έχετε προτείνει, γι' αυτό επικοινωνήστε μαζί μας με ένανς από τους παραπάνω τρόπους μόλις σας έρθει κάποια ιδέα!

Αυτό δεν σημαίνει οτι εμείς σταματήσαμε να σκεφτόμαστε... Έχουμε δεκάδες ιδέες στην λίστα μας και σύντομα θα ανακαλύψετε μερικές από αυτές. Μπορεί το καλοκαίρι να τελείωσε, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τις αλλαγές στο "Σε Είδα".

Ο καλύτερος τρόπος να ανακαλύψετε αυτές τις αλλαγές είναι να επισκέπτεστε τακτικά το "Σε Είδα" καθώς όταν αυτές γίνουν δεν υπάρχει περίπτωση να μην τις δείτε!

Τα μάτια σας ανοιχτά!

Νέα και αλλαγές στο "Σε Είδα"

Τα νέα του Σε Είδα Λίγο πριν το τέλος του καλοκαιριού και την αρχή του φθινοπώρου αποφασίσαμε να κάνουμε κάποιες αλλαγές στο "Σε Είδα", κάνοντάς το έτσι πιο προσβάσιμο, εύχρηστο και φιλικό. *

Τους τελευταίους 3 μήνες (Ιούνιος - Ιούλιος - Αύγουστος), συνεργαζόμαστε με την πρώτη μηνιαία φοιτητική εφημερίδα "UniversityPress" και παρέχουμε καταχωρήσεις που αφορούν την κατηγορία "Στη σχολή" οι οποίες και δημοσιεύονται σε στήλη αυτής. Η UniversityPress διανέμεται δωρεάν σε 20.000 αντίτυπα κάθε μήνα σε πολλά εκπαιδευτικά ιδρύματα και στις καφετέριες πέριξ αυτών. Για να δείτε τα σημεία διανομής και το περιεχόμενο της εφημερίδας (μπορείτε να την διαβάσετε και ηλεκτρονικά), πηγαίνετε στην σελίδα http://www.universitypress.gr.
Δείτε την στήλη του "Σε Είδα" στην εφημερίδα στο φύλλο του:
Φύλλο Ιουνίου Ιουνίου 2008
Φύλλο Ιουλίου-Αυγούστου Ιουλίου-Αυγούστου 2008

Οπως σας είχαμε ανακοινώσει ήδη τις μέρες που κάναμε την μεταφορά του server, έχουμε εγκαταστήσει στο κάτω αριστερό μέρος του "Σε Είδα" το "Twitter". Κάνοντας click στο εικονίδιο (ή πηγαίνοντας κατ' ευθείαν στην σελίδα http://twitter.com/se_eida) μπορείτε να δείτε διάφορα μηνύματά από εμάς σχετικά με την κατάσταση του "Σε Είδα", σημαντικές αλλαγές που γίνονται και γενικά να ενημερώνεστε αν κάτι πάει στραβά και για κάποιο λόγο δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στο www.se-eida.gr

Πριν 1 εβδομάδα ξεκινήσαμε ένα πρόγραμμα συνεργασιών με άλλους webmasters, bloggers και όλους όσους έχουν δυνατότητα να γράψουν κάτι, κάπου στο Διαδύκτιο. Αυτό που γίνεται είναι να βοηθάτε στην διάδοση του "Σε Είδα" μέσω χρήσιμων και καλοσχεδιασμένων banner του "Σε Είδα" που μπορείτε να αναρτήσετε στο site/blog/forum σας και εμείς μετρώντας την επισκεψιμότητα (σε πραγματικό χρόνο), επιβραβεύουμε και προβάλουμε τον/τους καλύτερους στις σελίδες μας μέσω δικών σας banner/text link σε κάθε σελίδα μας. Η συλλογή με τα banner μας συνεχώς ανανεώνεται και μέσω της σελίδας των συνεργατών μπορείτε να δείτε σε πραγματικό χρόνο τα στατιστικά σας, να επιλέξετε banner, να ρυθμίσετε τα στοιχεία του δικού σας site (τίτλο, περιγραφή, banner, link).
Δείτε την σελίδα των συνεργατών και κάντε την εγγραφή σας εκεί.

Μας είχατε ζητήσει εδώ και καιρό να μπορείτε να διαβάζετε τις καταχωρήσεις και εκτος browser, μέσω άλλων εφαρμογών ή μέσω του customized desktop σας σε υπηρεσίες που παρέχουν μεγάλα site όπως το Google, Yahoo, Bloglines, Netvibes κλπ. Για το λόγο αυτό δημιουργήσαμε το RSS Feed των καταχωρήσεων του "Σε Είδα", το οποίο μπορείτε να το διαβάζετε από οποιοδήποτε πρόγραμμα ή υπηρεσία έχει τη δυνατότητα να "διαβάζει" rss (ή atom) feeds. Εμείς σας προτείνουμε, εφ' όσον έχετε Gmail account στο Google, να χρησιμοποιήσετε το Google Reader:
Διαβάστε το RSS feed μας από το Google Reader
Το link για το RSS Feed υπάρχει στο αριστερό μέρος της σελίδας όπου παράλληλα βλέπετε και πόσοι άλλοι αναγνώστες διαβάζουν εκείνη τη στιγμή το feed μας. Το RSS ανανεώνεται αυτόματα κάθε 30 λεπτά. Αν έχετε οποιαδήποτε απορία ή πρόβλημα με το RSS, επικοινωνήστε μαζί μας για να σας βοηθήσουμε.

Κινητά και φωτογραφίες στις καταχωρήσεις: Οσοι δεν το ξέρουν ή δεν το έχουν δει ήδη, υπάρχει η δυνατότητα να προσθέσετε την φωτογραφία σας και το κινητό σας τηλέφωνο στις καταχωρήσεις που κάνετε. Οσες καταχωρήσεις έχουν κινητό ή φωτογραφία ξεχωρίζουν εύκολα λόγω του ότι εμφανίζεται το Υπάρχει το κινητό τηλέφωνό μου στην καταχώρηση ή Υπάρχει διαθέσιμη φωτογραφία μου στην καταχώρηση εικονάκι αντίστοιχα, δίπλα από τον τίτλο της καταχώρησης. Ειδικά για τις καταχωρήσεις με φωτογραφία, μπορείτε να επιλέξετε να δείτε μόνο αυτές από το menu "Ρυθμίσεις προβολής - Ταξινόμηση" στο αριστερό μέρος. Οσον αφορά τα κινητά τηλέφωνα, πρέπει να ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ το εξής:
Δεν αρκεί να γράψετε τον αριθμό σας στο πεδίο "Κινητό" κατά την διάρκεια της υποβολής μιας νέας καταχώρησης. Δίπλα από το πεδίο αυτό, υπάρχει ένα link που πρέπει να πατήσετε και να ακολουθήσετε μια πολύ απλή διαδικασία 2 βημάτων για να επαληθεύσουμε οτι το κινητό ανήκει σε εσάς! Αυτη η διαδικασία δεν είναι απαραίτητο να γίνει την ίδια στιγμή με την υποβολή της νέας καταχώρησης (μπορεί να γίνει και μετά από καιρό) αλλά όσο δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, το κινητό που έχετε δηλώσει δεν θα εμφανίζεται. Οσοι έχουν κάνει καταχώρησεις όπου έχουν δηλώσει το κινητό τους τηλέφωνο και ΔΕΝ έχουν κάνει την διαδικασία επαλήθευσης μπορούν να το κάνουν στην σελίδα επαλήθευσης κινητού.

Τέλος να σας θυμίσουμε εν τάχει τις υπόλοιπες προσθήκες/αλλαγές:
Το κουμπί "Share" που βρίσκετε στο αριστερό μέρος της σελίδας και μπορείτε να αποθηκεύσετε, διαδόσετε, δείξετε κάποια σελίδα ή υποσελίδα του "Σε Είδα" σε εφαρμογές όπως το Facebook, Myspace, Digg, Del.iciu.us, Google, MSN Live, Favorites κλπ πατώντας πάνω σε αυτό.
Μόνιμες καταχωρήσεις - Μπορείτε να κάνετε την καταχώρησή σας να μείνει μόνιμα στην αρχική σελίδα στο πάνω πάνω μέρος ώστε να μην "πέφτει" σε πιο πίσω σελίδες καθώς νέες καταχωρήσεις θα μπαίνουν στο site.
Βιβλίο επισκεπτών - Μπορείτε να γράφετε δημόσια τα σχόλιά σας, τις απόψεις σας, τις προτάσεις σας και ότι άλλο θέλετε σχετικό με το "Σε Είδα"

*: Ευχάριστο και διασκεδαστικό; Περιμένετε την επόμενη μεγάλη αλλαγή/προσθήκη στο "Σε Είδα"!

Συμβουλές για πετυχημένες καταχωρήσεις

Συμβουλές για νέες καταχωρήσειςΓια να κάνετε μια νέα καταχώρηση πρέπει κατ' αρχήν να πατήσετε σε αυτό το κουμπί που βλέπετε στα αριστερά σε όλες τις σελίδες του "Σε Είδα". Αφού μεταφερθείτε στην σελίδα της υποβολής νέας καταχώρησης θα δείτε μια μεγαλούτσικη (και μπορεί λιγάκι φοβιστική για μερικούς -αν και δεν είναι-) φόρμα. Τα πιο πολλά πεδία είναι προαιρετικά και έτσι μπορείτε να τα αφήσετε κενά. Αυτά όμως που θα συμπληρώσετε, προσπαθήστε να είναι σωστά και ακριβή καθώς θα λαμβάνονται υπ' όψιν στις αναζητήσεις των υπολοίπων χρηστών και αν δεν είναι σωστά ίσως να μην βρουν ποτέ την καταχώρησή σας!

Τα υποχρεωτικά πεδία είναι:
Ημερομηνία (πότε τον/την είδατε)
Κατηγορία (δηλώστε την κατηγορία της καταχώρησης)
Τίτλος (σύντομος και χαρακτηριστικός τίτλος)
Μήνυμα (αναλυτικά τι θέλετε να του/της πείτε και λοιπά στοιχεία)

Σημαντικά πεδία που όμως δεν είναι υποχρεωτικά είναι:
Ώρα (αν θυμάστε τι ώρα ήταν)
Περιοχή (προσδιορίστε τον Νομό/Νομαρχία και τον Δήμο/Κοινότητα της περιοχής που τον/την είδατε)
E-mail (Το e-mail σας για να μπορούν να επικοινωνούν μαζί σας. Δεν είναι υποχρεωτικό αλλά συνιστούμε να το συμπληρώνετε)

Μετά ακολουθούν τα υπόλοιπα μη υποχρεωτικά πεδία όπως η περιγραφή του άλλου προσώπου (ρούχα, μαλλιά, μάτια, ύψος κλπ), η δική σας περιγραφή, η φωτογραφία σας, το κινητό σας τηλέφωνο και η διεύθυνση (συνήθως e-mail) του Instant Messanger σας.

Συμβουλές:
1) Γράφετε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες. Οχι κεφαλαία, οχι greeklish
2) Συμπληρώστε το e-mail σας
3) Προσπαθήστε ο τίτλος να είναι πολύ χαρακτηριστικός
4) Στο μήνυμα μην γράφετε πράγματα που λέει ήδη ο τίτλος ή ακολουθούν στην περιγραφή
5) Συμπληρώστε την περιοχή
6) Ανεβάστε την φωτογραφία σας
7) Γράφετε συγκεκριμένα και όχι αόριστα
8) Συμπληρώστε το κινητό σας και επιβεβαιώστε το
9) Μην κάνετε πολλαπλές καταχωρήσεις
10)

Se-Eida.Gr Facebook και Hi5 applications Facebook
Hi5 Το "Σε Είδα" έχει το δικό του application στις πλατφόρμες του Facebook και του Hi5, εμπλουτίζοντας έτσι τις δυνατότητες των χρηστών του και φέρνοντας πιο κοντά εκατοντάδες τακτικούς χρήστες της σελίδας και των εφαρμογών. Η χρήση της υπηρεσίας είναι παρόμοια με αυτή της ιστοσελίδας, απλά εκεί δεν απαιτούνται τόσες λεπτομέριες, απλά θα αρκεί ένα Ναι ή ένα Οχι (μαζί με ένα προαιρετικό μήνυμα) στο αν έχεις δει κάποιον/κάποια. Ήδη πάνω από 90.000 χρήστες των 2 αυτών social networking sites έχουν εγκαταστήσει το "Σε Είδα" στο profile τους! Παράλληλα με τα applications, λειτουργούν και 2 group (ένα σε κάθε site) για το "Σε Είδα" στα οποία μπορείτε να γίνετε μέλη και να ανταλλάξετε απόψεις με άλλους χρήστες.

Για τους ήδη χρήστες του Facebook:
Εγκαταστήστε την εφαρμογή πηγαίνοντας εδώ: Add Se-Eida.Gr
Μπείτε στο group του Se-Eida.Gr στο Facebook: Join the Group

Μη χρήστες του Facebook:
Γραφτείτε στο Facebook και θα έχετε το Se-Eida.Gr προεγκατεστημένο στον λογαριασμό σας!!

Για τους ήδη χρήστες του Hi5:
Εγκαταστήστε την εφαρμογή πηγαίνοντας εδώ: Add Se-Eida.Gr
Μπείτε στο group του Se-Eida.Gr στο Hi5: Join the Group

Μη χρήστες του Hi5:
Γραφτείτε στο Hi5
και κατόπιν πατήστε το παραπάνω link!

Συνεργασία με webmasters/bloggers

Συνεργασία με webmasters/bloggers Η ιδέα είναι απλή: Βάζετε κάποιο banner του "Σε Είδα" στην σελίδα/blog/forum σας και αναλόγως τα hits που κάνει το banner μας, εμφανίζεται στην σελίδα του "Σε Είδα" το δικό σας banner ή text link για το site/blog/forum σας. Όσα περισσότερα hits κάνετε στο banner μας, τόσο πιο καλά θα εμφανίζεται το δικό σας!

Η εφαρμογή ακόμα απλούστερη: Επιλέγετε το banner του "Σε Είδα" που ταιριάζει καλύτερα στο site/blog/forum σας και αυτόματα ετοιμάζεται ο κώδικας που πρέπει να χρησιμοποιήσετε. Δηλώνετε το banner/text link σας (url, τίτλος, περιγραφή) και με το που βάλετε τον κώδικά μας, αρχίζουν να μετράνε τα hits. Όσο περισσότερα hits κάνετε, τόσο καλύτερα για την προβολή του δικού σας banner!
Πέρα από την συνεργασία αυτή, όποιος ενδιαφέρεται για ολοκληρωμένη διαφημιστική προβολή στο "Σε Είδα", μπορεί να δει την σχετική σελίδα με τα στοιχεία περί διαφήμισης

Η εγγραφή είναι παιχνιδάκι: Πηγαίνετε στην σελίδα των συνεργατών και συμπληρώστε το επιθυμητό username, password και το (έγκυρο!) e-mail σας.

Διαδόστε το! Διαδόστε το!
Βασική προϋπόθεση είναι και οι δυο να γνωρίζουν για την υπηρεσία "Σε Είδα", οπότε είναι στο χέρι σας να βρείτε τον τρόπο να γνωστοποιήσετε στον άλλον οτι μπαίνετε στο "Σε Είδα" - ώστε να δει την αγγελία σας -.
Εμείς για να σας βοηθήσουμε σας παρέχουμε τα παρακάτω banners μαζί με τον απαραίτητο κώδικα για να το βάλετε στην υπογραφή σας σε διάφορα forum, σε κάποιο άλλο site που ξέρετε, κλπ.
Κάντε κλικ μέσα στον κώδικα και θα γίνει αυτόματα copy. Το μόνο που μένει είναι να τον κάνετε Paste όπου θέλετε.

Σημείωση προς τους webmasters: Με τα παρακάτω banners μπορείτε να λάβετε μέρος και στο πρόγραμμα συνεργασίας του "Σε Είδα" και αναλόγως τα hits να εμφανίζεται κάποιο banner ή text link για το site σας στην σελίδα του "Σε Είδα"! Μάθετε περισσότερα και κάντε την εγγραφή σας στην σελίδα των συνεργατών.Λαμβάνετε αυτό το e-mail γιατί είστε συνδρομητές του newsletter του "Σε Είδα".
Η διεύθυνσή σας προστίθεται αυτόματα στην λίστα κάθε φορά που κάνετε μια καταχώρηση και δηλώνετε το e-mail σας.
Αν παρ' όλα αυτά δεν επιθυμείτε να το λαμβάνετε στο μέλλον, μπορείτε να διαγραφείτε από αυτό, πατώντας εδώ

© Copyright SE-EIDA 2006-2008. All Rights Reserved.